Produsul a fost adaugat in lista de favorite
Vezi lista

Jucarii pentru nou nascuti: magia jocului din primele clipe de viata

Părinții trebuie să se pregătească pentru a-și întâmpina noul membru al familiei încă înainte să vină pe lume. Din momentul în care află că urmează ca familia lor să se mărească, părinții încep deja „goana” dupăjucării pentru nou născuți. Cei mici sunt curioși încă din primele clipe de viață, vir să descopere, să simtă lumea din jurul lor, iar interacțiunea cu jucăriile este o bună metodă pentru a face acest lucru.

Pe piață există o ofertă extrem de bogată pentru bebeluși și nu numai, dar nu toate alternativele prezentate sunt adecvate. Mai mult, unele pot fi chiar periculoase. De aceea părinții au responsabilitatea de a se documenta temeinic în legătură cu jucăriile pe care le cumpără. De cele mai multe ori, pericolele sunt departe de a fi văzute cu ochiul liber. Bebelușii pot avea de suferit de pe urma construcției inadecvate a jucăriilor, așa că, părinți, acționați cu maximă atenție. Dacă sunteți la primul copil nu sunteți familiarizați cu problemele legate de jucării, așa că o documentare aprofundată este necesare.

În acest articol ne vom ocupa de jucăriile pentru bebeluși, respectiv instrumentele de joacă pentru copiii între 0 și 1 an. La această vârstă copilașul încearcă să distingă și se descopere ceea ce îl înconjoară cu ajutorul simțurilor care se dezvoltă odată cu progresul descoperirilor. În primele luni de viață, funcțiile motorii ale bebelușului sunt foarte nesigure așa că ochii și urechile sunt principalii receptori. Astfel, lucrurile care le atrag atenția sunt culorile vii, contrastele puternice și sunetele schimbătoare. Este perioada ideală pentru clipsurile care se atârnă deasupra pătuțului care vin într-o variație de culori și forme. În plus, se mișcă și vor fi o sursă de distracție foarte bună pentru cel mic în primele luni de viață.

Odată ce funcțiile motorii încep să își intre în rol, iar copilul începe să se miște și să dorească să prindă în mână tot ce-l înconjoară, sunt interesante jucăriile care prezintă tot felul de texturi și forme care pot fi pipăite pentru a fi descoperite în totalitate.

Odată cu vârsta se diversifică și alternativele de joc, iar jucăriile trebuie adaptate, însă principiile de bază ar trebui să rămână neschimbate. Părinții ar trebui să se orienteze, atunci când cumpără jucării către siguranță și valoare educativă.

Contacteaza-ne

Momentan nu suntem online. Dar tu ne poti lasa un mesaj si o sa iti raspundem, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0